Veelgestelde vragen – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum – Hallum

Welkom bij de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Hallum. Voor de huidige coronamaatregelen
binnen onze praktijk, kijk hier.

Let op: op donderdag 13 mei is de praktijk gesloten in verband met Hemelvaartsdag. Op vrijdag 14 mei is de huisartsenpraktijk alleen geopend voor spoedeisende zaken en nemen we die dag ook waar voor de patiënten uit Marrum van It Doktershus.

Voor informatie over het coronavirus en actuele adviezen:  thuisarts.nl RIVM.nl of bel 0800-1351.
Voor informatie en adviezen over de covidvaccinaties: zie coronavaccinatie.nl Is uw geboortejaar
aan de beurt voor de coronavaccinatie dan kunt u deze online inplannen via deze site.

Update vaccinatieplan versie vrijdag 7 mei)

 

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum
Rondweg 29 9074 AP Hallum

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik bellen voor uitslagen?

U kunt tussen 13.00-14.00 uur bellen voor uitslagen. De assistente is opgeleid om dit aan u door te kunnen geven. Mochten er toch vragen zijn dan kan zij een terugbel verzoek inplannen bij de huisartsen. U bent zelf verantwoordelijk te bellen voor de uitslagen. Bij ernstig afwijkende uitslagen proberen wij u te bellen maar gezien de vele uitslagen die wij elke week binnenkrijgen is dat niet 100% gegarandeerd. U kunt u uitslag ook opvragen via een e-consult. Hiervoor dient u zich eerst te registeren in het patientenportaal, als u dat nog niet gedaan heeft.

Kan ik niet al mijn herhaalmedicijnen voor 3 maanden per keer meekrijgen?

Voor de meeste groepen medicijnen geldt dat als ze herhaald worden, ze voor 90 dagen mogen worden meegegeven. Voor een aantal groepen is het echter wettelijk vastgesteld dat dit maar voor maximaal 14 of 30 dagen mag. Daarom kan het zo zijn dat u sommige medicijnen wel voor 90 dagen krijgt en andere slechts voor een kortere periode per keer.

Mijn werkgever/andere instantie vraagt mij een gezondheidsverklaring in te leveren, Kan ik die van de huisarts krijgen?

Een gezondheidsverklaring moet door een onafhankelijke arts worden opgesteld. Dus als u patiënt bij ons bent kunnen we deze niet voor u opstellen. Zie voor verdere informatie: Medische verklaring.

Kan ik via de huisarts een rijbewijskeuring krijgen?

Wij verrichten geen rijbewijskeuringen, hiervoor kunt u terecht bij keuringsartsen zoals bij https://www.goedkoperijbewijskeuringen.com/  zij zitten onder andere in Stiens.

Hoe kom ik aan een verwijsbrief?

Een verwijsbrief wordt geschreven door de huisarts. Hiervoor kunt u een afspraak maken op het spreekuur, zodat de huisarts uw klachten/problemen kan beoordelen en zo nodig een verwijzing kan schrijven.

Vragen/ opmerkingen

Ondanks al onze inspanningen kan het zijn dat u niet tevreden bent over de behandeling of praktijkvoering. Wij stellen het zeer op prijs als u eventuele ongenoegens meteen en vrij uitspreekt. Dan kunnen we samen proberen tot een oplossing te komen.Worden uw vragen in deze folder en via onze website niet beantwoord, neemt u dan gerust contact met ons op: [0518431232].