Veelgestelde vragen – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum – Hallum

Welkom bij de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Hallum.

Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie (27 februari t/m 3 maart) zijn dokter Nijhuis en dokter Verhoef afwezig. Een aantal dagen zal er een waarnemend huisarts in de praktijk aanwezig zijn en de overige dagen nemen de buurpraktijken waar voor dringende zaken. Als u belt naar de praktijk hoort u hoe en waar u geholpen kunt worden. Voor minder dringende zaken verwijzen we u naar thuisarts.nl of kunnen de assistentes u adviezen geven. De doktersassistentes zijn opgeleid, bevoegd en bekwaam voor het geven van medische adviezen. De apotheek is in deze periode zoals gebruikelijk geopend.

Vacature
We hebben een openstaande vacature voor een waarnemend huisarts/ HIDHA.

Verandering vergoeding medicijnen per 2023
Velen van u zijn verzekerd bij de Friesland (Zilveren Kruis). Hiervoor geldt per 2023 het 'preferentiebeleid', wat bij een aantal andere zorgverzekeringen al het geval was.  Uitleg hierover vindt u hier.

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum
Rondweg 29 9074 AP Hallum

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik bellen voor uitslagen?

U kunt tussen 13.00-14.00 uur bellen voor uitslagen. De assistente is opgeleid om dit aan u door te kunnen geven. Mochten er toch vragen zijn dan kan zij een terugbel verzoek inplannen bij de huisartsen. U bent zelf verantwoordelijk te bellen voor de uitslagen. Bij ernstig afwijkende uitslagen proberen wij u te bellen maar gezien de vele uitslagen die wij elke week binnenkrijgen is dat niet 100% gegarandeerd. U kunt u uitslag ook opvragen via een e-consult. Hiervoor dient u zich eerst te registeren in het patientenportaal, als u dat nog niet gedaan heeft.

Kan ik niet al mijn herhaalmedicijnen voor 3 maanden per keer meekrijgen?

Voor de meeste groepen medicijnen geldt dat als ze herhaald worden, ze voor 90 dagen mogen worden meegegeven. Voor een aantal groepen is het echter wettelijk vastgesteld dat dit maar voor maximaal 14 of 30 dagen mag. Daarom kan het zo zijn dat u sommige medicijnen wel voor 90 dagen krijgt en andere slechts voor een kortere periode per keer.

Mijn werkgever/andere instantie vraagt mij een gezondheidsverklaring in te leveren, Kan ik die van de huisarts krijgen?

Een gezondheidsverklaring moet door een onafhankelijke arts worden opgesteld. Dus als u patiënt bij ons bent kunnen we deze niet voor u opstellen. Zie voor verdere informatie: Medische verklaring.

Kan ik via de huisarts een rijbewijskeuring krijgen?

Wij verrichten geen rijbewijskeuringen, hiervoor kunt u terecht bij keuringsartsen zoals bij https://www.goedkoperijbewijskeuringen.com/  zij zitten onder andere in Stiens.

Hoe kom ik aan een verwijsbrief?

Een verwijsbrief wordt geschreven door de huisarts. Hiervoor kunt u een afspraak maken op het spreekuur, zodat de huisarts uw klachten/problemen kan beoordelen en zo nodig een verwijzing kan schrijven.

Vragen/ opmerkingen

Ondanks al onze inspanningen kan het zijn dat u niet tevreden bent over de behandeling of praktijkvoering. Wij stellen het zeer op prijs als u eventuele ongenoegens meteen en vrij uitspreekt. Dan kunnen we samen proberen tot een oplossing te komen.Worden uw vragen in deze folder en via onze website niet beantwoord, neemt u dan gerust contact met ons op: [0518431232].