Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum – Hallum

Welkom bij de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Hallum.

Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie (27 februari t/m 3 maart) zijn dokter Nijhuis en dokter Verhoef afwezig. Een aantal dagen zal er een waarnemend huisarts in de praktijk aanwezig zijn en de overige dagen nemen de buurpraktijken waar voor dringende zaken. Als u belt naar de praktijk hoort u hoe en waar u geholpen kunt worden. Voor minder dringende zaken verwijzen we u naar thuisarts.nl of kunnen de assistentes u adviezen geven. De doktersassistentes zijn opgeleid, bevoegd en bekwaam voor het geven van medische adviezen. De apotheek is in deze periode zoals gebruikelijk geopend.

Vacature
We hebben een openstaande vacature voor een waarnemend huisarts/ HIDHA.

Verandering vergoeding medicijnen per 2023
Velen van u zijn verzekerd bij de Friesland (Zilveren Kruis). Hiervoor geldt per 2023 het 'preferentiebeleid', wat bij een aantal andere zorgverzekeringen al het geval was.  Uitleg hierover vindt u hier.

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum
Rondweg 29 9074 AP Hallum

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

U kunt uw medisch dossier van onze praktijk nu ophalen in uw PGO. PGO is de afkorting van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving. In een PGO bewaart u alle gegevens over uw gezondheid straks op één plek. De uitslag van uw bloedonderzoek bijvoorbeeld. En een lijst van de medicijnen die u gebruikt. Maar straks ook de gegevens van uw stappenteller. Zorgverleners kunnen uw gegevens alleen bekijken als u daar toestemming voor geeft. U bepaalt zelf met wie u uw gegevens deelt.

Veiligheid staat voorop
Met een PGO kunt u persoonlijke gegevens over uw gezondheid opslaan en uitwisselen. Het is belangrijk dat dit veilig gebeurt. Ziet u het MedMij-label, dan weet u dat het veilig is. Het MedMij-label is een soort keurmerk voor PGO’s.

Uw gegevens ophalen
U kunt zelf kiezen welke PGO u gebruikt. De PGO van Ivido is uitgebreid getest met het programma dat we in onze apotheekhoudende huisartspraktijk en gebruiken. U kunt zelf gratis een PGO bij Ivido maken en meteen uw gegevens ophalen.

Contact met uw zorgverleners
In PGO Ivido kunt u met uw bepaalde zorgverleners ook chatten of videobellen. Uw zorgverleners kunnen u ook uitleg over uw behandeling sturen.

Thuis uw gezondheid meten
In PGO Ivido kunt u thuis metingen of vragenlijsten invullen. Zo hoeft u niet altijd naar de praktijk, en weet uw zorgverlener toch hoe het met u gaat.

Zelf een PGO maken
Lees hier meer informatie over wat u met de PGO van Ivido kunt en hoe u een PGO aanmaakt.
Wilt u eerst zelf een PGO kiezen? De PGO keuzehulp van de Patiëntenfederatie kan u daarbij helpen.