Preferentiebeleid – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum – Hallum

Welkom bij de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Hallum.

Vakantie dokter Nijhuis en dokter Verhoef
Vanaf maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei zijn dokter Nijhuis en dokter Verhoef niet aanwezig in de praktijk. Zowel de praktijk als de apotheek zijn die dagen geopend. Er is beperkt spreekuur door dokter Dijkstra en waarnemende dokters. Voor niet dringende zaken verwijzen we u naar www.thuisarts.nl

Niet alles hoeft op het spreekuur
Het is de laatste maanden erg druk op het spreekuur, zeker bij dokter Nijhuis. De assistentes doen hun uiterste best te bepalen hoe, wanneer en bij wie u het beste geholpen kunt worden. Dit kan door telefonische adviezen, telefonische afspraken of afspraken op het spreekuur bij de assistente, spreekuurassistente huisarts, praktijkondersteuners of één van de artsen. Niet voor iedere vraag hoeft u bij de huisarts zelf te komen. Op die manier proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen. Wij vragen uw geduld en begrip hiervoor.

Meteen bellen of e-consult sturen of eerst zelf even informatie opzoeken?
Voor veel medische vragen kunt u zelf online al betrouwbare informatie opzoeken via thuisarts.nl
Een andere behulpzame site is moetiknaardedokter.nl (ook als app beschikbaar voor op de telefoon).

 

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum
Rondweg 29 9074 AP Hallum

Preferentiebeleid

Vanaf 1 januari 2023 geldt ook voor zilveren kruis met bijbehorende labels zoals de Friesland het preferentiebeleid.
Voor de meeste andere grote zorgverzekeraars was dit al het geval. In de eerste 3 maanden van 2023 gold nog een overgangsperiode om apotheekvoorraden op te mogen maken.
We hebben onze patiënten hierover eind 2022 geïnformeerd.

Voor alle patiënten, uitgezonderd DSW, ONVZ, Eucare & Aevitea zijn zij dus genoodzaakt dat merk te leveren wat de betreffende zorgverzekeraar aanwijst als vergoede versie. In de ideale wereld blijft dat dan ook de komende 2 jaar stabiel hetzelfde. Echter gezien de enorme hoeveelheden geneesmiddelen tekorten zullen er toch geregeld noodgedwongen wisselingen optreden.

Zie ook de infographic hieronder voor verdere uitleg.