Proactief herhalen medicatie – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum – Hallum

Welkom bij de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Hallum.

Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie (27 februari t/m 3 maart) zijn dokter Nijhuis en dokter Verhoef afwezig. Een aantal dagen zal er een waarnemend huisarts in de praktijk aanwezig zijn en de overige dagen nemen de buurpraktijken waar voor dringende zaken. Als u belt naar de praktijk hoort u hoe en waar u geholpen kunt worden. Voor minder dringende zaken verwijzen we u naar thuisarts.nl of kunnen de assistentes u adviezen geven. De doktersassistentes zijn opgeleid, bevoegd en bekwaam voor het geven van medische adviezen. De apotheek is in deze periode zoals gebruikelijk geopend.

Vacature
We hebben een openstaande vacature voor een waarnemend huisarts/ HIDHA.

Verandering vergoeding medicijnen per 2023
Velen van u zijn verzekerd bij de Friesland (Zilveren Kruis). Hiervoor geldt per 2023 het 'preferentiebeleid', wat bij een aantal andere zorgverzekeringen al het geval was.  Uitleg hierover vindt u hier.

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum
Rondweg 29 9074 AP Hallum

Proactief herhalen medicatie

Dit jaar willen we, voor wie wil, starten met proactief herhalen van medicijnen voor patiënten die één of meerdere medicijnen langdurig gebruiken. Dit houdt in dat u deze geneesmiddelen niet zelf steeds apart hoeft te herhalen, maar dat wij, dat voor u doen. De apotheek houdt voor u bij wanneer uw medicijnen herhaald moeten worden. U krijgt automatisch een bericht wanneer uw nieuwe medicatie klaar staat, in de kluis of voor bezorging ( bezorging is standaard voor 75+ en kwetsbare patiënten).

Hoe werkt dit in de praktijk?
Via uw gegevens in ons computersysteem wordt herhaaldelijk gecontroleerd of uw chronische medicijnen binnenkort op zullen zijn. In de praktijk zal het zo zijn dat wanneer er nog voor twee weken aan medicijnen in huis is, de apotheek alweer bezig is met de nieuwe driemaandelijkse herhaling. U heeft dan ruim de tijd om de nieuwe bestelling op te halen.
Voordelen voor u:

  • U hoeft voor deze medicijnen geen etiketjes meer in te leveren of de medicatie via de herhaalreceptenmail of MGN (MijnGezondheid.Net) te bestellen.
  • Al uw chronische medicatie loopt gelijk en u kunt het in één keer meenemen.
  • Indien u een medicijn gebruikt dat besteld moet worden is dit op tijd binnen

Wat kan niet in proactief herhalen?
Helaas kunnen niet alle soorten medicijnen in deze makkelijke driemaandelijkse herhaalservice. Het gaat dan om medicijnen die niet chronisch gebruikt worden zoals antibiotica,  pufjes, koelkastproducten, bepaalde pijnstillers, zalfjes/crèmes of medicijnen waarvan het gebruik steeds wisselt zoals bijvoorbeeld bloedverdunners van de trombosedienst. Kalmerings- en slaaptabletten worden alleen per maand verstrekt, maar kunnen in overleg wel via proactief herhalen geleverd worden.

Wijzigingen in uw medicatie?
Wanneer er een wijziging in uw medicijnen of dosering plaatsvindt van een specialist of een andere voorschrijver dient u dit tijdig aan ons door te geven. Wij kunnen dit dan gelijk aanpassen.

Hoe gaan we starten?
We willen starten met patiënten die 1-3 soorten herhaalmedicatie gebruiken. Langzaam aan zullen we dan proberen uit te breiden.

Wilt u hier gebruik van maken?
Indien u graag gebruik wilt maken van proactief herhalen, kun u via MGN een e-consult sturen binnen de apotheek kant naar het kopje ‘ik wil gebruik maken van proactief herhalen’. Als u daar aangeeft mee te willen doen en tot wanneer u nog medicatie heeft van elk type kunnen we u omzetten naar proactief herhalen (indien u type medicatie daarvoor geschikt is). Maakt u geen gebruik van MGN dan kunt u ook een briefje inleveren in de herhaalrecepten brievenbus met de genoemde informatie en indien u dat heeft uw e-mailadres, zodat we u kunnen laten weten wanneer de herhaalmedicatie klaar staat.
Hoe snel we dit geregeld hebben is afhankelijk van hoeveel aanmeldingen er komen.

Totdat u bent toegevoegd is het dus wel belangrijk zelf op tijd nieuwe medicatie te bestellen als u nog geen reactie van ons hebt gekregen.