Praktijkondersteuner POH-GGZ jeugd – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum – Hallum

Welkom bij de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Hallum.

Praktijk én apotheek donderdagmiddag 25 april gesloten
In verband met nascholing is de praktijk én apotheek donderdag 25 april vanaf 12.00 uur gesloten. Is er sprake van een spoedgeval? Neem dan telefonisch contact op en dan hoort u waar u terecht kunt. De kluisjes zijn 's middags wel bereikbaar (net als buiten openingstijden) om medicatie die daar al klaar ligt op te halen.

Vakantie dokter Nijhuis en dokter Verhoef
Vanaf maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei zijn dokter Nijhuis en dokter Verhoef niet aanwezig in de praktijk. Zowel de praktijk als de apotheek zijn die dagen geopend. Er is beperkt spreekuur door dokter Dijkstra en waarnemende dokters. Voor niet dringende zaken verwijzen we u naar www.thuisarts.nl

Niet alles hoeft op het spreekuur
Het is de laatste maanden erg druk op het spreekuur, zeker bij dokter Nijhuis. De assistentes doen hun uiterste best te bepalen hoe, wanneer en bij wie u het beste geholpen kunt worden. Dit kan door telefonische adviezen, telefonische afspraken of afspraken op het spreekuur bij de assistente, spreekuurassistente huisarts, praktijkondersteuners of één van de artsen. Niet voor iedere vraag hoeft u bij de huisarts zelf te komen. Op die manier proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen. Wij vragen uw geduld en begrip hiervoor.

Meteen bellen of e-consult sturen of eerst zelf even informatie opzoeken?
Voor veel medische vragen kunt u zelf online al betrouwbare informatie opzoeken via thuisarts.nl
Een andere behulpzame site is moetiknaardedokter.nl (ook als app beschikbaar voor op de telefoon).

 

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum
Rondweg 29 9074 AP Hallum

Praktijkondersteuner POH-GGZ jeugd

Sinds februari 2022 hebben we een nieuwe medewerkster in de praktijk, Marja Altenburg. Zij komt als praktijkondersteuner GGZ jeugd ons team versterken en is om de week op woensdag werkzaam in Hallum.

Waarom een POH GGZ Jeugd
De inzet van een POH GGZ Jeugd binnen de huisartsenpraktijk is gericht op laagdrempelige begeleiding van kinderen tot 18 jaar met psychische en psychosociale problemen. Een andere taak is efficiënt inzetten op preventie en gerichter doorverwijzen naar een specialistische zorgaanbieder als dit nodig blijkt.

Werkwijze POH GGZ Jeugd
Jeugdigen kunnen ofwel rechtstreeks ofwel na contact met de huisarts terecht bij de praktijkondersteuner. De huisarts en/of praktijkondersteuner beslissen samen met de jeugdige welke hulp iemand nodig heeft.  Soms wordt iemand begeleid door de POH GGZ jeugd en soms wordt hij of zij doorverwezen naar de psycholoog, psychiater of een GGZ instelling.

Waarbij kan de POH GGZ Jeugd helpen?

  • Zorgen over de ontwikkeling
  • Problemen bij de opvoeding
  • Zorgen over het gedrag (bijvoorbeeld: druk, stil)
  • Prikkelbaarheid/boosheid
  • Angstige of nerveuze gevoelens of somberheid
  • Dwangklachten
  • Problemen bij moeilijke situaties (scheiding, verlies, pesten, schoolverzuim)
  • Verslavingsproblemen
  • Bedplassen (zonder medische oorzaak)
  • Hoofdpijn, buikpijn, moeheid etc. zonder medische oorzaak

Welke stappen worden gezet?

  • Probleemverheldering
  • Plan van aanpak
  • Kortdurende behandeling en/of verwijzing

Samenwerking
De POH Jeugd werkt zo nodig samen met andere zorgverleners zoals kinderpsycholoog, jeugdarts GGD, kinderarts, gespecialiseerde GGZ, school en het centrum voor jeugd en gezin.

Hoe een afspraak te maken bij Marja?
Bel voor het inplannen van een afspraak bij Marja de doktersassistente (tussen 8.00-10.00 uur) of eerst voor een terugbelverzoek met de huisarts om te kijken of een afspraak bij Marja een goed idee zou kunnen zijn.