Apotheek – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum – Hallum

Welkom bij de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Hallum.

Vakantie dokter Nijhuis en dokter Verhoef
Vanaf maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei zijn dokter Nijhuis en dokter Verhoef niet aanwezig in de praktijk. Zowel de praktijk als de apotheek zijn die dagen geopend. Er is beperkt spreekuur door dokter Dijkstra en waarnemende dokters. Voor niet dringende zaken verwijzen we u naar www.thuisarts.nl

Niet alles hoeft op het spreekuur
Het is de laatste maanden erg druk op het spreekuur, zeker bij dokter Nijhuis. De assistentes doen hun uiterste best te bepalen hoe, wanneer en bij wie u het beste geholpen kunt worden. Dit kan door telefonische adviezen, telefonische afspraken of afspraken op het spreekuur bij de assistente, spreekuurassistente huisarts, praktijkondersteuners of één van de artsen. Niet voor iedere vraag hoeft u bij de huisarts zelf te komen. Op die manier proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen. Wij vragen uw geduld en begrip hiervoor.

Meteen bellen of e-consult sturen of eerst zelf even informatie opzoeken?
Voor veel medische vragen kunt u zelf online al betrouwbare informatie opzoeken via thuisarts.nl
Een andere behulpzame site is moetiknaardedokter.nl (ook als app beschikbaar voor op de telefoon).

 

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum
Rondweg 29 9074 AP Hallum

Apotheek

Openingstijden

De ophaaltijden voor medicatie zijn ’s ochtends van 11.00 -12.00 uur en ’s middags van 15.00-17.00 uur. Om drukte te spreiden plannen we het ophalen in op tijd. U kunt hiervoor zelf een ophaalafspraak inplannen via het patiëntenportaal of wij plannen en afspraak in en mailen u die. Hebt u geen email, dan kunt u na 11.00 uur contact opnemen met de apotheek om een ophaalafspraak in te plannen. De medicijnkluisjes zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. In de kluisjes kan herhaalmedicatie geplaatst worden, tenzij hierbij een rekening zit (en u geen automatische incasso heeft afgegeven) of het een koelkast medicijn betreft. In de kluisjes staat de medicatie 48 uur voor u klaar (gerekend op werkdagen). U ontvangt een mail met pincode zodra de medicatie in de kluis ligt. Met deze code kunt u de buitendeur (schuifdeur) openen en het kluisje.
Voor het inleveren van nieuwe recepten vanuit het ziekenhuis is de apotheek geopend van 8.00-17.00 uur (maandag t/m vrijdag). Kunt de medicatie niet zelf ophalen, dan kunt u iemand anders machtigen dit voor u te doen. Gebruik hier voor het Machtigingsformulier, deze kan ingevuld worden meegenomen bij het ophalen van medicatie.

Bezorgen

Voor 75-plussers en kwetsbare patiënten bezorgen we de medicatie thuis op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur en op dinsdag en donderdag tussen 14.00-16.00 uur. Bent u op deze tijdstippen niet thuis, neem dan contact op met de praktijk om te overleggen voor bijvoorbeeld een ophaal afspraak.

Herhaalmedicatie

Herhaalrecepten die, door inlevering van de etiketjes (bij meerdere graag bundelen) op werkdagen vóór 15.00 uur zijn ingeleverd in de receptenbrievenbus liggen in principe 2-3 werkdagen later voor u klaar tussen 15.00 en 17.00 uur, mits leverbaar bij de groothandel. U ontvang van ons een mail met de dag en het tijdstip waarop u de medicatie kunt ophalen. In verband met de coronamaatregelen werken we met een afhaalagenda, zodat er niet teveel mensen tegelijk in de apotheek zijn.
Tip voor medicatie herhalen: Bestel u herhaalmedicatie op tijd: op het moment dat u nog voor 7-10 dagen hebt, dan komt u niet zonder te zitten.
Wij verzoeken u uw herhaalrecepten bij voorkeur aan te vragen via de website, via mijngezondheid.net of via het herhaalreceptenformulier.

Nieuwe recepten

Recepten die door uw specialist in het ziekenhuis worden voorgeschreven, kunt u eveneens in onze praktijk afgeven. Wilt u het recept van de specialist zo spoedig mogelijk inleveren bij ons (en liever niet onder apotheek ophaaltijden), zodat wij het tijdig kunnen klaarmaken? Wij hebben de nieuwe recepten nodig voordat wij medicijnen kunnen invoeren en bestellen, dus u kunt niet pas bij het ophalen van het medicijn het recept inleveren.
In verband met de medicatiebewaking is het belangrijk dat u uw geneesmiddelen zo veel mogelijk in onze apotheek ophaalt. Krijgt u na een ziekenhuisbezoek geneesmiddelen mee, dan vragen wij u om dit aan ons door te geven, zodat we op kunnen nemen in ons bestand. Het is onze taak om u zo goed mogelijk te begeleiden bij medicijngebruik. Door uw medische geschiedenis en medicijngebruik aan elkaar te koppelen, kunnen wij u begeleiden bij een veilig geneesmiddelengebruik.

Spoedrecepten

Spoedrecepten (vanuit het ziekenhuis) kunnen worden afgegeven tussen 8.00 en 17.00 uur. Indien voorradig worden ze na controle door de huisarts direct door de assistente voor u klaargemaakt. Schrijft de huisarts u tijdens het spreekuur medicijnen voor dan zullen deze, indien voorradig ook direct voor u worden bereid.