Apotheek – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum – Hallum

Welkom bij de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Hallum.

Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie (27 februari t/m 3 maart) zijn dokter Nijhuis en dokter Verhoef afwezig. Een aantal dagen zal er een waarnemend huisarts in de praktijk aanwezig zijn en de overige dagen nemen de buurpraktijken waar voor dringende zaken. Als u belt naar de praktijk hoort u hoe en waar u geholpen kunt worden. Voor minder dringende zaken verwijzen we u naar thuisarts.nl of kunnen de assistentes u adviezen geven. De doktersassistentes zijn opgeleid, bevoegd en bekwaam voor het geven van medische adviezen. De apotheek is in deze periode zoals gebruikelijk geopend.

Vacature
We hebben een openstaande vacature voor een waarnemend huisarts/ HIDHA.

Verandering vergoeding medicijnen per 2023
Velen van u zijn verzekerd bij de Friesland (Zilveren Kruis). Hiervoor geldt per 2023 het 'preferentiebeleid', wat bij een aantal andere zorgverzekeringen al het geval was.  Uitleg hierover vindt u hier.

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum
Rondweg 29 9074 AP Hallum

Apotheek

Openingstijden

De ophaaltijden voor medicatie zijn ’s ochtends van 11.00 -12.00 uur en ’s middags van 15.00-17.00 uur. Om drukte te spreiden plannen we het ophalen in op tijd. U kunt hiervoor zelf een ophaalafspraak inplannen via het patiëntenportaal of wij plannen en afspraak in en mailen u die. Hebt u geen email, dan kunt u na 11.00 uur contact opnemen met de apotheek om een ophaalafspraak in te plannen. Voor het inleveren van nieuwe recepten vanuit het ziekenhuis is de apotheek geopend van 8.00-17.00 uur (maandag t/m vrijdag). Kunt de medicatie niet zelf ophalen, dan kunt u iemand anders machtigen dit voor u te doen. Gebruik hier voor het Machtigingsformulier, deze kan ingevuld worden meegenomen bij het ophalen van medicatie.

Bezorgen

Voor 75-plussers en kwetsbare patiënten bezorgen we de medicatie thuis op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur en op dinsdag en donderdag tussen 14.00-16.00 uur. Bent u op deze tijdstippen niet thuis, neem dan contact op met de praktijk om te overleggen voor bijvoorbeeld een ophaal afspraak.

Herhaalmedicatie

Herhaalrecepten die, door inlevering van de etiketjes (bij meerdere graag bundelen) op werkdagen vóór 15.00 uur zijn ingeleverd in de receptenbrievenbus liggen in principe 2-3 werkdagen later voor u klaar tussen 15.00 en 17.00 uur, mits leverbaar bij de groothandel. U ontvang van ons een mail met de dag en het tijdstip waarop u de medicatie kunt ophalen. In verband met de coronamaatregelen werken we met een afhaalagenda, zodat er niet teveel mensen tegelijk in de apotheek zijn.
Tip voor medicatie herhalen: Bestel u herhaalmedicatie op tijd: op het moment dat u nog voor 7-10 dagen hebt, dan komt u niet zonder te zitten.
Wij verzoeken u uw herhaalrecepten bij voorkeur aan te vragen via de website, via mijngezondheid.net of via het herhaalreceptenformulier.

Nieuwe recepten

Recepten die door uw specialist in het ziekenhuis worden voorgeschreven, kunt u eveneens in onze praktijk afgeven. Wilt u het recept van de specialist zo spoedig mogelijk inleveren bij ons (en liever niet onder apotheek ophaaltijden), zodat wij het tijdig kunnen klaarmaken? Wij hebben de nieuwe recepten nodig voordat wij medicijnen kunnen invoeren en bestellen, dus u kunt niet pas bij het ophalen van het medicijn het recept inleveren.
In verband met de medicatiebewaking is het belangrijk dat u uw geneesmiddelen zo veel mogelijk in onze apotheek ophaalt. Krijgt u na een ziekenhuisbezoek geneesmiddelen mee, dan vragen wij u om dit aan ons door te geven, zodat we op kunnen nemen in ons bestand. Het is onze taak om u zo goed mogelijk te begeleiden bij medicijngebruik. Door uw medische geschiedenis en medicijngebruik aan elkaar te koppelen, kunnen wij u begeleiden bij een veilig geneesmiddelengebruik.

Spoedrecepten

Spoedrecepten (vanuit het ziekenhuis) kunnen worden afgegeven tussen 8.00 en 17.00 uur. Indien voorradig worden ze na controle door de huisarts direct door de assistente voor u klaargemaakt. Schrijft de huisarts u tijdens het spreekuur medicijnen voor dan zullen deze, indien voorradig ook direct voor u worden bereid.