Coronavaccinaties najaar 2022 – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum – Hallum

Welkom bij de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Hallum.

Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie (27 februari t/m 3 maart) zijn dokter Nijhuis en dokter Verhoef afwezig. Een aantal dagen zal er een waarnemend huisarts in de praktijk aanwezig zijn en de overige dagen nemen de buurpraktijken waar voor dringende zaken. Als u belt naar de praktijk hoort u hoe en waar u geholpen kunt worden. Voor minder dringende zaken verwijzen we u naar thuisarts.nl of kunnen de assistentes u adviezen geven. De doktersassistentes zijn opgeleid, bevoegd en bekwaam voor het geven van medische adviezen. De apotheek is in deze periode zoals gebruikelijk geopend.

Vacature
We hebben een openstaande vacature voor een waarnemend huisarts/ HIDHA.

Verandering vergoeding medicijnen per 2023
Velen van u zijn verzekerd bij de Friesland (Zilveren Kruis). Hiervoor geldt per 2023 het 'preferentiebeleid', wat bij een aantal andere zorgverzekeringen al het geval was.  Uitleg hierover vindt u hier.

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hallum
Rondweg 29 9074 AP Hallum

Coronavaccinaties najaar 2022

De overheid heeft besloten tot een nieuwe COVID-19-vaccinatieronde vanaf de 2e helft van september 2022. De laatste informatie hierover vindt u hier.
Als huisartsen geven wij niet zelf coronavaccinaties aan de patiënten. Wel hebben wij de volwassen patiënten, jonger dan 60 jaar die ook in aanmerking komen voor de griepprik een brief gestuurd omdat zij voorrang krijgen bij de coronavaccinaties. De vaccinaties zelf lopen via de GGD.

We krijgen soms de vraag of we bij de patiënten bij wie we een griepprik thuis geven we ook een coronavaccinatie thuis kunnen geven. De coronavaccinatie is een stuk ingewikkelder dan de griepvaccinatie; door bijvoorbeeld kwartier wachttijd na vaccinatie en ze moeten vanaf de GGD komen in plaats van vanaf onze praktijk. We hebben niet het personeel en de tijd om dit te kunnen doen. U mag daarom net als vorige vaccinaties met begeleiding naar de GGD locatie toe. Alleen patiënten die liggend en alleen per ambulance vervoerd kunnen worden komen in aanmerking voor vaccinatie aan huis.

De huisartsen houden zich bezig met de griep- en pneuokokkenvaccinaties.

Wij kunnen ons voorstellen dat de nieuwe ronde coronavaccinaties vragen bij u oproept. Hiervoor kunnen we u verwijzen naar vragenovercorona.nl, telefonisch bereikbaar via 0800-7707707.

GGD Fryslân heeft ook zelf een advieslijn beschikbaar voor vragen over vaccinaties. Dit telefoonnummer is: 088 229 9333.